ОБРАЗОВАНИЕ

20 МУДРИ МИСЛИ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА ГОДИНА

Оваа година нека ви биде поуспешна од минатата во секој поглед и на секое поле. Следуваат 20 мудри мисли според кои треба да се водите во оваа година.

 1. Животот е како возење велосипед, за да ја одржувате рамнотежата постојано мора да се движите – Алберт Ајнштајн
 2. Кога една врата се затвора, се отвора друга, но ние пречесто гледаме во онаа затворената, така да не ја гледаме онаа која се отворила пред нас – Хелен Келер
 3. Секој кој својата визија ја ограничува на сеќавањата од минатото е мртов – Лили Лангтри
 4. Не дозовлувајте Новата година да ви биде нов почеток за старите навики – Анонимен
 5. Добрите новогодишни ветувања се како платежни чекови кои човекот ги потпишува без покритие – Оскар Вајлд
 6. Подобро размислувајте за секојдневните отколку за новогодишните желби и ветувања – Хенри Мур
 7. Нова година е уште една прилика да исправиме сѐ она што сме погрешиле – Опра Винфи
 8. Оптимистот останува буден да види како доаѓа Нова Година, а песимистот останува буден да би бил сигурен дега старата си заминува!
 9. Секој крај е нов почеток!
 10. Најголема грешка која може да ја направите во животот е да помислите дека работите за било кого освен за себе – Брајан Трејси
 11. Поразот прифатете го како знак дека плановите не ви биле добри, изгответе ги отпочеток и запловете уште еднаш во авантура кон вашата цел – Наполеон Хил
 12. Додека се прашувате каде да одите на следен одмор, можете да се обидете животот да го направите место од кое не ќе сакате да побегнете – Сет Годин
 13. Тоа што нештата не испаднале како што сте очекувале не значи дека тоа било бескорисно за вас – Томас Едисон
 14. Од вашиот најнезадоволен корисник може најмногу да научите – Бил Гејтс
 15. Да се знае не е доволно, мора да се примени! Да се сака не е доволно, мора да се направи – Гете
 16. Важно е да се направи нешто отколку да се работи на нешто на правилен начин – Пиер Дракер
 17. Да се биде најбогат човек на гробишта не значи ништо… Да се легне навечер в кревет со помислата дека си направил нешто добро, тоа ми е битно – Стив Джобс
 18. Мора да ги смените вашите соништа или да ги засилите вашите вештини – Џим Рон
 19. Формалното образование ќе ви овозможи нормален живот. Самостојното образование ќе ви донесе богатство – Џим Рон
 20. Од поодамна ми стана јасно дека луѓето склони на постигнувања не седат и не чекаат нештата да им се случат. Тие одат и им се случуваат на нештата – Леонардо Да Винчи.

Веруваме дека овие мудри мисли ќе ве мотивираат да тргнете кон остварување на вашите соништа, СРЕЌНА НОВА 2019 ГОДИНА!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: