ОБРАЗОВАНИЕ

15 Смешни и невобичаени работи кои родителите им ги кажале на наставниците

Издвоивме 15 најсмешни и најневобичаени работи кои им биле кажани од страна на родителите на наставниците:

 1. “Моето дете е алергично на млеко, кажете им на другите деца во училиште да не носат млечни производи за ужинка”.
 2. “Прифатете ме за пријател на фејсбук за да можам да ве прашувам за домашните задачи кои им ги давате на децата, моето дете многу често заборава што има за домашна”.
 3. “Неделата пред Велигден моето дете ќе биде отсутно од училиште, одиме на продолжен семеен викенд. Ве замолувам да не предавате некој значаен материјал за време на часовите додека моето дете е отсутно”.
 4. “Малку сме разочарани како родители затоа што нашето дете сакавме да биде во одделението на вашата колешка (другата учителка)”.
 5. Родителите: “Ве молиме слободно да го удрите нашето дете ако непримерно се однесува…” Наставникот: “Не, тоа нема да се случи, има и други методи”. Родителите: “Не, слободно сторете го тоа, инсистираме!”.
 6. “Моето дете ми кажа дека не дозволувате в училиште да се носат домашните миленици, како родител сметам дека тоа од ваша страна како наставник е неетички”.
 7. Може ли кога давате тестови да нема временско ограничување бидејќи моето дете споро пишува… “
 8. До класниот раководител: „Ај некако да гледаме тројките и четворките на моево дете да ги направиме петки, сака да се запише на медицина“.
 9. “Јас како бизнисмен плаќам даноци за да вие наставниците земате плата, затоа сакам да го слушате мојот глас”.
 10. “Да ве замолиме повеќе да се потрудите во однос на наставата на децата, ќе имате налето слободни три месеци да се одморите”.
 11. “Може да ми објасните зошто моето дете по сите предмети има петка освен по вашиот предмет, нешто не е во ред со моето дете или со вас”?
 12. “Сметам дека домашните задачи немаат никаков ефект затоа забранувам на моето дете да му давате домашни задачи”.
 13. “Доколку барате училишен прибор за работа на вашите часови, зошто вие не им го купите, нели образованието е бесплатно”?
 14. Моето дете не е такво како го претставувате, тоа постојано учи дома, очигледно вие него не го сакате”.
 15. „Зошто да работам дома со моето дете, па нели тоа оди на училиште, што правите вие наставниците во училиште“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: