ОБРАЗОВАНИЕ

ТЕХНОЛОШКИ ДОСТИГНУВАЊА ВО 2019 ГОДИНА

Живееме во ера на брз технолошки напредок кој се бележи на дневна основа. И оваа 2019 година се бележат врвни научни достигнувања, но да не зборавиме дека претстојат уште шест месеци пред целосно да се заокружи истата.

Star war

Возило кое оди

Тркалото како изум луѓето го откриле 3500 години пред новата ера, а во 2019 година од новата ера возилата добиле нозе. Имено фабриката Хјундаи создала свој концепт за производство на возила наречени „Елевате“ кои имаат нозе со чија помош може да се движат по карпест и целосно нерамен терен. Замислата во врска со ова возило е да служи за спасување на луѓе за време на земјотреси и цунами.

flexible phone

Телефон кој се превиткува

Завршија стравувањата дека телефонот ќе ни се скрши доколку ни падне. ЕкселПаи е новиот телефон кој може да се привитка и да се отвара како таблет.

Intelligent toilet

Интелегентен тоалет

Кхолер е компанија создадена во 1873 година. Оваа компанија осмислила интелегентен тоалет кој функционира преку гласовни команди.

costume of the hero

Памтен костим

Паметниот костим го носи името „Ексо костим“. Истиот го има осмислено компанија од Јужна Кореја. Овој костим е осмислен да им овозможи на луѓето да дигаат многу тешки објекти.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: