Категорија: Teachers – Наставници

8 Нешта кои ги разбираат само брачните партнери на наставничките

8 Нешта кои ги разбираат само брачните партнери на наставничките

Да се има како брачен партнер наставничка или да се биде во врска со наставничка и не е толку лоша работа. Ќе имате можност да видите што е мотивирана личност, личност која лесно не ја губи надежта и личност која често ќе ве поправа во однос на постапките за кои таа смета дека не се … Continue reading 8 Нешта кои ги разбираат само брачните партнери на наставничките

Advertisements
10 Kinds of professional development Teachers Actually Want

10 Kinds of professional development Teachers Actually Want

I have been a teacher for over 20 years. Do you know how many times I have been truly inspired by professional development? Well, you can count them on two hands. The other hundred or so times, I felt worse than I did when I entered the sessions. The words “bored,” “frustrated” and “irrelevant” come … Continue reading 10 Kinds of professional development Teachers Actually Want

What to Expect When Dating a Teacher

What to Expect When Dating a Teacher

We all know that teachers are incredible human beings, but dating one is a unique experience. From early nights to grading to glitter, here’s what to expect when dating a teacher. My Hero” Worksheet- Lifes skills You’re going to run into students — everywhere! The grocery store? The gas station? A romantic dinner for two? … Continue reading What to Expect When Dating a Teacher

10 Нешта кои ги рзбираат само наставниците со подолг работен стаж – разберете ги и вие

10 Нешта кои ги рзбираат само наставниците со подолг работен стаж – разберете ги и вие

Изградено чувство за време Со текот на годините, наставникот со долг работен стаж има изградено чувство за време, посебно кога станува збор за временската рамка за реализација на еден наставен час. Тој во себе има биолошки часовник кој точно работи до секунда. Наставната содржина ја реализира во точно предвиденото време за реализација на еден наставен … Continue reading 10 Нешта кои ги рзбираат само наставниците со подолг работен стаж – разберете ги и вие