Ознака: ИЗРЕКИ

ЛАТИНСКИ ИЗРЕКИ

ЛАТИНСКИ ИЗРЕКИ

Ab assuetis non fit passio – Човекот не го возбудува она што е често. Ab Jove principium – Почнуваме од најважното. Acta est fabula - Претставата е завршена. Alea acta est – Коцката е фрлена. Amor omnia vincit - Љубовта победува сè. Amicus certus in re incerta cernitur – Вистинскиот пријатал се познава во невоља. … Continue reading ЛАТИНСКИ ИЗРЕКИ

Advertisements