Ознака: односот на наставникот

Што следи директорот во работењето на наставниците?!

Што следи директорот во работењето на наставниците?!

Директорот на едно училиште во однос на воспитно-образовниот процес треба да следи неколку полиња, и тоа: планирање и подготовка на наставата, организација и дисциплина во паралелките, стил на предавање на наставниците, односот на наставникот кон учениците, ниво и квалитет во однос на ученичките знаења. Во однос на планирање и подготовка на наставата директорот следи: Дали … Continue reading Што следи директорот во работењето на наставниците?!

Advertisements