Ознака: Ученик

Како туторот треба да му помага на ученикот во учењето

Како туторот треба да му помага на ученикот во учењето

Работата на туторот се состои во тоа што тој му помогне на ученикот во неговото учење преку индивидуален пристап. Со помош на тутор ученикот полесно го совладува наставниот материјал бидејќи туторот се приспособува на потребите на ученикот во однос на учењето. Преку овој пристап, ученикот со тек на време развива соодветни вештини кои ќе му … Continue reading Како туторот треба да му помага на ученикот во учењето

Advertisements
Наставнички хороскоп: Дали вашиот стил на настава одговара на вашиот хороскопски знак?

Наставнички хороскоп: Дали вашиот стил на настава одговара на вашиот хороскопски знак?

Овен Наставниците родени во овој хороскопски знак имаат тенденција да бидат многу амбициозни и страсни. Во наставата воведуваат нови идеи и иновации. Своите изработки сакаат да ги презентираат и споделуваат во јавноста, преку социјалните мрежи. Но исто така сакаат да ги истакнат и презентираат на различни средби и состаноци во училиштето и надвор од него. … Continue reading Наставнички хороскоп: Дали вашиот стил на настава одговара на вашиот хороскопски знак?

20 КАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕФЕКТИВНАТА НАСТАВА

20 КАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕФЕКТИВНАТА НАСТАВА

Кога се зборува за ефективна настава пред сè се мисли на ефективноста на наставниците во однос на нивниот севкупен допринос во воспитно-образовното работење, а помалку на учењето манифестирано од страна на учениците. Ефективноста од залагањето на наставникот за постигнување висок резултат во однос на неговата работа треба да функционира во комбинација со високо-ефикасна среднина за … Continue reading 20 КАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕФЕКТИВНАТА НАСТАВА

Совети како да станете успешно училиште во кое ќе сака да се запише секој ученик

Совети како да станете успешно училиште во кое ќе сака да се запише секој ученик

Денес сме сведоци на оспиување на бројот на ученици во училиштата, оваа појава потикнува  „борба“ на училиштата за привлекување и запишување на ученик повеќе. За жал ова не е пример само во средните училишта, оваа појава е сè поприсутна и во основните училишта. За да едно училиште биде посакувано место каде учениците ќе го стекнат … Continue reading Совети како да станете успешно училиште во кое ќе сака да се запише секој ученик