Категорија: Uncategorized

Споредба на учебната година со квалификациските натпревари на нашите ракометари

Споредба на учебната година со квалификациските натпревари на нашите ракометари

Како наставник си онолку добар колку и тимот околу тебе е добар Може да бидеш и Кире Лазаров во наставата, но ако опкружувањето и поддршката не е на ниво како тим (училиште) нема и ти да бидеш сосема добар. Колку и да си добар во својата професија доколку немаш соодветна поддршка од одговорните во училиштето, … Continue reading Споредба на учебната година со квалификациските натпревари на нашите ракометари

Advertisements
20 МУДРИ МИСЛИ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА ГОДИНА

20 МУДРИ МИСЛИ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА ГОДИНА

Оваа година нека ви биде поуспешна од минатата во секој поглед и на секое поле. Следуваат 20 мудри мисли според кои треба да се водите во оваа година. Животот е како возење велосипед, за да ја одржувате рамнотежата постојано мора да се движите – Алберт Ајнштајн Кога една врата се затвора, се отвора друга, но … Continue reading 20 МУДРИ МИСЛИ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА ГОДИНА

Нова година е идеално време за нов почеток

Нова година е идеално време за нов почеток

Лошите мигови нека останат далеку зад нас во старата година наталожени со прашина како никогаш претходно да не постоеле. Во новата година зачекорете храбро и направете го она што отсекогаш сте сакале да го направите, за кое едноставно претходно сте немале време, храброст, желба или доволен мотив. Новата година значи нов почеток, најдобро време да … Continue reading Нова година е идеално време за нов почеток

ЛАТИНСКИ ИЗРЕКИ

ЛАТИНСКИ ИЗРЕКИ

Ab assuetis non fit passio – Човекот не го возбудува она што е често. Ab Jove principium – Почнуваме од најважното. Acta est fabula - Претставата е завршена. Alea acta est – Коцката е фрлена. Amor omnia vincit - Љубовта победува сè. Amicus certus in re incerta cernitur – Вистинскиот пријатал се познава во невоља. … Continue reading ЛАТИНСКИ ИЗРЕКИ